Zoek
Likovin

 Gratis thuislevering vanaf 100 euro binnen postcodes 9000, 9051, 9052, 9700, 9750, 9810,9820, 9830, 9840, 9860 en 9890
✔ Vóór 12u besteld = overmorgen in huis   Leeggoedterugname   Take-away ook mogelijk!
✔ Feestje bouwen ?!  Zie info onderaan.

Nederlands
Menu Close

Hétszölö Tokaji 2018 - BIO Dry Furmint

  • Naam: Hétszölö Tokaji 2018 - BIO Dry Furmint
  • Categorie: Wit
  • Alcoholpercentage: 12 %
Tokaj Hétszölö is niet zomaar een Hongaars wijnhuis. Het is eigendom van de luxegroep Michel Reybier die bekend staat om zijn uitgebreide portefeuille van luxehotels en restaurants. De groep heeft echter ook een neus voor excellente wijn en vond die in de Hongaarse bergen rond de streek van Mount Tokaj. Daar bevond zich een uitzonderlijk wijnhuis met een prinselijke geschiedenis en groot prestige. Gergely Makai waakt er als wijnmaker niet alleen over kwaliteit, maar garandeert de voortzetting van meer dan 6 eeuwen fijne smaak. De aroma’s van deze furmint zijn aangenaam intens. Ze komen tot uiting in een boeket van rijp steenfruit, noten en geven een subtiele toets van geroosterd brood. Dankzij zijn lichte zuren en mineralen is deze wijn mooi in balans. Furmint is een typisch Hongaarse druivensoort die schitterende droge witte wijnen aflevert, net als deze Hétszölö Tokaji.

Hétszölö Tokaji

  • 2018 - BIO Dry Furmint
€22,50
i h

Hérszölö Tokaji 2018 - BIO

Kenmerken en proeftips:

  • Proeven:

    • Neus: Elegante aroma’s van rijpe perzik, abrikoos, honingbloesem en een hint van kamille.

    • Smaak: Fijn gelaagd met frisse zuren, zachte textuur en een delicate mineraliteit. Prachtige balans tussen fruitige zoetheid en levendige fraîcheur.

Het Château: Château Hétszőlő is een historisch wijnhuis gelegen in Tokaj, Hongarije, met een koninklijke wijntraditie die teruggaat tot 1502.

De wijngaard: De wijngaarden van Hétszőlő liggen op vulkanische bodem met loess, ideaal voor de Furmint-druif. Ze zijn biologisch gecertificeerd en gericht op lage opbrengsten voor optimale kwaliteit.

De wijn:
Een biologische Tokaji met finesse, structuur en elegante zoetheid. Het is een halfzoete wijn die finesse koppelt aan intensiteit en een verfrissend karakter.

De oogst:
Handmatig geoogst in meerdere passages, waarbij alleen perfect rijpe en botrytische druiven geselecteerd worden.

Vinificatie en rijping:
Fermentatie gebeurt langzaam in roestvrijstalen tanks om de aromatische complexiteit te behouden. Vervolgens rijpt de wijn op zijn fijne lies, wat bijdraagt aan de romigheid en diepgang.

Assemblage:
Gemaakt van voornamelijk Furmint, aangevuld met Hárslevelű en andere lokale variëteiten, zorgvuldig geblend voor optimale balans.

Serveeradvies:
Serveertemperatuur: 10–12°C. Laat de wijn even ademen voor extra expressie.

Foodpairing:
Perfect bij blauwaderkaas, foie gras, Aziatische gerechten, gekruide kip of als dessertwijn bij fruitgebak en amandeltaart.

When to drink:
Heerlijk nu, maar kan nog zeker 5 tot 8 jaar verder ontwikkelen in de fles voor extra complexiteit.

Product specificaties
Alcohol Percentage12 %
KleurWit
LandHongarije
Volume0,75 l
Jaartal2018